Samenwerkingsverbanden

Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord
De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord is in 2011 opgericht en werd in de oprichtingsfase mede ondersteund door de Vrienden van de Rechtswinkel Heerhugowaard (de voorloper van Stichting Juradi).

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord heeft als doel onder meer het op laagdrempelige wijze geven van juridisch advies en informatie aan kinderen, jongeren en andere personen en instanties die zich met kinderen en jongeren bezig houden.

De vrijwilligers beantwoorden juridische vragen van kinderen en jongeren. Hun kracht is het voor kinderen eenvoudig en begrijpelijk maken van de juridische situatie waar zij zich in bevinden. Ook volwassenen mogen hun vragen op het gebied van het jeugdrecht aan ons stellen.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord is dagelijks bereikbaar via de telefoon en de e-mail om juridische vragen te beantwoorden. Verder geeft de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord voorlichting over de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord en het jeugdrecht op basisscholen en middelbare scholen in Noord-Holland Noord.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord heeft een eigen website waar u nadere informatie kunt vinden over de spreekuren en andere dienstverlening.